ФСК ќе учествува и на третиот Саем на отворено

Годинашната серија саеми на книгата заврши со третиот Саем на отворено, организиран од канцеларијата на Љубљана, градот на литературата на УНЕСКО, во градината на Друштвото на словенски писатели. „Задоволни сме што можевме непосредно да ги презентираме и продадеме нашите изданија на книги на лицата што ги читаат со огромен интерес. Истовремено, инспириравме и некои нови читатели, кои допрва започнуваат да ги откриваат авторите и романите од збирката од 100 словенски романи“, изјави Матеја Јанчар, раководителката на издавачкиот оддел на ФСК. Таа додаде дека ваквите саемски настани се исто така одлична можност за разговор, дружење и размена на искуства со други словенски издавачи, како и општо, за неформално дружење со љубителите на литературата.

Scroll to Top