Со Словените на трпеза

Книгата „Со Словените на трпеза“ ја доби и наградата Best of the Best на Gourmand

Gourmand, кој секоја година доделува меѓународни награди за најдобри книги од областа на храната и пијалоците, ги додели признанијата Best of the Best на 25-годишнината од своето постоење. Во Париз, признанието го доби и книгата „Со Словените на трпеза“ на Јанез Богатај. Книгата е објавена на словенечки и англиски јазик од страна на Форумот на […]

Книгата „Со Словените на трпеза“ ја доби и наградата Best of the Best на Gourmand Read More »

Со Словените на маса дел од изложба во куќата на Алфред Нобел

По добивањето на престижната награда Gourmand во 2017 година, книгата Со Словените на маса – прва светска монографија за словенската кулинарика, беше вклучена во изложба во куќата на Алфред Нобел како дел од доделувањето на Gourmand World Cookbook Awards, по повод 25-годишнината од постоењето на натпреварот.

Со Словените на маса дел од изложба во куќата на Алфред Нобел Read More »

Форумот на словенските култури го дочека својот 15-ти јубилеј

Форумот на словенските култури годинешниот 15-ти јубилеј го прослави со дипломатски социјален настан. Организиран беше во соработка со Високата школа за угостителство, велнес и туризам Блед, др. Јанез Богатај, Општина Блед и Културниот институт Блед. На прославата, партнерите и пријателите на ФСК, заедно со студентите, ги откриваа богатите вкусови на словенските земји собрани во првата

Форумот на словенските култури го дочека својот 15-ти јубилеј Read More »

Scroll to Top