Форумот на словенските култури го дочека својот 15-ти јубилеј

Форумот на словенските култури годинешниот 15-ти јубилеј го прослави со дипломатски социјален настан. Организиран беше во соработка со Високата школа за угостителство, велнес и туризам Блед, др. Јанез Богатај, Општина Блед и Културниот институт Блед.
На прославата, партнерите и пријателите на ФСК, заедно со студентите, ги откриваа богатите вкусови на словенските земји собрани во првата светска монографија за словенската кујна Со Словените на маса. Во оваа прилика, ФСК им се заблагодари на амбасадите на словенските земји во Словенија со благодарница за 15-те години плодна соработка, коорганизација на настани, воспоставување врски и вреден придонес во признавањето на институцијата во словенскиот и меѓународниот простор.

Scroll to Top