Судиите за наградата Жива на работен состанок

Судиите за наградата Жива кои доаѓаат од словенските земји и преку Европската музејска академија и од Италија, Грција, Холандија и Германија, и оваа година ги посетија сите пријавени музеи за наградата Жива за најдобар словенски музеј и за најдобар словенски споменик за природно и културно наследство.
На годишниот состанок на судиите, за виденото тие ги информираа колегите со своите извештаи, фотографии и други материјали и одлучија за најдобрите пријавени музеи. Поделувањето на наградите кое ќе биде дел од 4-дневната програма од 2 до 5 октомври 2019 година, ќе се одржи во Бар, Црна Гора, во соработка со Министерството за култура на Црна Гора.

Scroll to Top