Јубилеи

Форумот на словенските култури го дочека својот 15-ти јубилеј

Форумот на словенските култури годинешниот 15-ти јубилеј го прослави со дипломатски социјален настан. Организиран беше во соработка со Високата школа за угостителство, велнес и туризам Блед, др. Јанез Богатај, Општина Блед и Културниот институт Блед. На прославата, партнерите и пријателите на ФСК, заедно со студентите, ги откриваа богатите вкусови на словенските земји собрани во првата […]

Форумот на словенските култури го дочека својот 15-ти јубилеј Read More »

Публикацијата издадена по повод нашата 15-годишнина!

За својот 15-годишен јубилеј, Меѓународната фондација Форум на словенските култури издаде специјална публикација Нашите 15! која нуди преглед на активностите на фондацијата од нејзиното основање во 2004 година па сѐ до денес.

Публикацијата издадена по повод нашата 15-годишнина! Read More »

Наполнивме 15 години!

Меѓународната фондација Форум на словенските култури го прослави својот 15-годишен јубилеј со концертот на отворено Словенска рапсодија. Оваа прилика ја искористивме да именуваме и почесен амбасадор, како и да ги поделиме сертификатите за амбасадор на ФСК.

Наполнивме 15 години! Read More »

Форумот на словенските култури ја одбележува својата 15-годишнина

Меѓународната фондација Форум на словенските култури ќе ја одбележи 15-тата годишнина од постоењето на институцијата со организација на специјални настани во Словенија и земјите-членки надвор од неа. Почесен покровител на настаните во Словенија е претседателот на Република Словенија, Борут Пахор. ФСК стана референтна платформа за меѓукултурен дијалог и центар за поврзување на словенските држави во

Форумот на словенските култури ја одбележува својата 15-годишнина Read More »

Форумот на словенските култури ја одбележува својата 15-годишнина

Меѓународната фондација Форум на словенските култури ќе ја одбележи 15-тата годишнина од постоењето на институцијата со организација на специјални настани во Словенија и земјите-членки надвор од неа. ФСК стана референтна платформа за меѓукултурен дијалог и центар за поврзување на словенските држави во областа на уметноста, културата, образованието, науката и културниот туризам.

Форумот на словенските култури ја одбележува својата 15-годишнина Read More »

Scroll to Top