Се проширува збирката на 100-те словенски романи

Во македонската издавачка куќа Слово, македонскиот издавач на збирката на 100 словенски романи, во првата половина од оваа година објави два нови наслови во збирката. Се работи за првата книга од црногорската и бугарската листа. Двете земји се приклучија во збирката во 2016 година, први преведени книги од нивните листи се пикарскиот роман Патник на црногорскиот писател Сретен Асановиќ и застрашувачката дистопија Раптус на бугарскиот автор Светослав Нахум.

Scroll to Top