U Beogradu otvoren još jedan Centar slavenskih kultura

V Beogradu odprt že drugi Center slovanskih kultur

Forum slovanskih kultur je mednarodna ustanova s sedežem v Ljubljani, ki preko različnih projektov povezuje posameznike in kulturne institucije v trinajstih slovanskih državah. S ciljem intenzivnejše promocije slovanskih kultur in večje dostopnosti to materialne in nematerialne kulturne dediščine, je FSK začel z odpiranjem Centrov slovanskih kultur v državah članicah. Drugega po vrsti je v beograjski narodni knjižnici svečano odprl Vladan Vukosavljević, minister za kulturo in informiranje Republike Srbije.

Prvi Center slovanskih kultur pa je bil odprt decembra 2016 v Moskvi v tamkajšnji Vseruski državni knjižnici za tujo literature Rudomino. Ob prvi obletnici je potekala slovesnost, na kateri so podporo delovanju centru izrazili predstavniki veleposlaništev slovanskih držav v Moskvi, v posebnih pismih pa tudi Sergej Lavrov, minister za zunanje zadeve Ruske federacije in Vladimir Medinski, minister za kulturo Ruske federacije.

Pismi Sergeja Lavrova, ministra za zunanje zadeve Ruske federacije ter Vladimirja Medinskega, ministra za kulturo Ruske federacije najdete spodaj:

Scroll to Top