Форумот на словенските култури повторно со изложба во УНЕСКО

Меѓународната фондација Форум на словенските култури заедно со партнерските институции подготви изложба на тема Жените и Големата војна. Церемонијата на отворање на истата, во соработка со Постојаното претставништво на Република Словенија при УНЕСКО, се одржа во палатата на УНЕСКО во Париз. Изложбата ќе биде отворена до 15 април 2019 година.

Форумот на словенските култури повторно со изложба во УНЕСКО Read More »