FSK in ICOMAM v Slovenijo privabila strokovnjake iz 27 držav

FSK in ICOMAM v Slovenijo privabila strokovnjake iz 27 držav

Forum slovanskih kultur je v sodelovanju z ICOMAM, mednarodnim komitejem ICOM-a, ki združuje vojne in vojaške muzeje, v Sloveniji (Ljubljana, Pivka, Maribor) gostil mednarodno konferenco “Vojna in Mir, Strah in Sreča”. Organizator je s soorganizatorji na konferenco privabil več kot 70 udeležencev iz 27 držav z vsega sveta.

Strokovnjaki iz vojnih in vojaških muzejev se v okviru ICOM-ovega komiteja ICOMAM srečujejo vsako leto. Tokratna konferenca, ki jo je gostila mednarodna ustanova Forum slovanskih kultur je ,v sodelovanju s slovenskimi partnerji: ICOM Slovenija, Narodni muzej Slovenije, Park vojaške zgodovine Pivka in Vojaški muzej Slovenske vojske, potekala v Ljubljani, Pivki in Mariboru. Udeležencev je bilo več kot 70 iz 27 držav.

“Kot članica Uprave ICOMAM sem ponosna, da smo letošnjo konferenco gostili prav v Sloveniji. Tema, ki smo jo izbrali “Vojna in Mir, Strah in Sreča” označuje tisto, kar je spremljalo vse dosedanje vojne in pustilo pečat v okoljih, kjer so potekale, zbrani strokovnjaki pa so jih osvetlili z vidika držav iz katerih prihajajo. Predavanja so bila vir številnih novih pogledov in priložnost za izmenjavo izkušenj,” je o mednarodni konferenci ICOMAM povedala dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur in članica ICOMAM uprave.

Program konference je potekal v Parku vojaške zgodovine v Pivki in v Narodnem muzeju Slovenije, udeleženci pa so obiskali tudi Ptuj, Celje in Maribor. V slednjem so obiskali Pokrajinski muzej Maribor in Vojaški muzej Slovenske vojske.

Scroll to Top