Forum slovanskih kultur podpisal memorandum o sodelovanju s Sankt Peterburgom

Forum slovanskih kultur podpisal memorandum o sodelovanju s Sankt Peterburgom

Dr. Andreja Rihter je v imenu mednarodne ustanove Forum slovanskih kultur podpisala memorandum o sodelovanju z Georgijem Poltavčenkom, guvernerjem Sankt Peterburga. V kulturni prestolnici Rusije sta sprejela tudi dvoletni akcijski načrt, v okviru katerega so v ospredju medkulturne izmenjave umetnikov in ustanov.

V okviru 5. mednarodnega kongresa “Sankt Peterburg in slovanski svet” sta dr. Andreja Rihter, direktorica Foruma slovanskih kultur, in Georgij Poltavčenko, guverner Sankt Peterburga, podpisala memorandum o sodelovanju. “Slednji predstavlja nadgradnjo večletnega uspešnega sodelovanja ter ponuja možnosti za nadaljnji razvoj,” je v nagovoru povedal Poltavčenko. Rihterjeva pa je pojasnila, da je podpisan memorandum velikega pomena. Z njim in s pripravljenim akcijskim načrtom se bodo namreč realizirale izmenjave razstav, koncertov ter predstav slovenskih in ruskih kulturnih ustanov, njihovih strokovnjakov in znanj, ki jih ti premorejo. S podpisom memoranduma FSK uresničuje svoje poslanstvo – oživčevati kreativnost slovanskih kultur.

Most med FSK in Sankt Peterburgom je bil vzpostavljen pred petimi leti, na prvem kongresu “Sankt Peterburg in slovanski svet”. Tema letošnjega so zelene tehnologije. Udeležujejo se ga predstavniki iz vseh slovanskih držav. Iz Slovenije so to še Janez Fajfar, župan Občine Bled, Miran Gajšek v imenu Mestne občine Ljubljana in Igor Kos v imenu Mestne občine Maribor.

Scroll to Top