Во Црна Гора издадена првата книга од колекцијата на 100 словенски романи

Издавачката куќа Отворен културен форум во Црна Гора, во рамките на колекцијата на 100 словенски романи ја објави својата прва книга, имено, романот на Драго Јанчар, Потсмешна страст. Книгата, која активно ја вклучува Црна Гора во проектот чии почетоци датираат од 2006 година, беше преведена од страна на Мирослав Мрковиќ. Оваа година, предвидено е да …

Во Црна Гора издадена првата книга од колекцијата на 100 словенски романи Read More »