Museums in Short 2018 – Ducat veličastnih finalistov

Museums in Short 2018 – Ducat veličastnih finalistov

49 muzejev iz 20 evropskih držav se je prijavilo na 5. tekmovanje za nagrado Museums in Short – evropsko nagrado za kratke filme narejene za/v/z muzeji. Slavnostna podelitev nagrad bo že drugič zapored potekala v Piranu (Slovenija), in sicer 31. avgusta 2018 v sodelovanju mednarodne ustanove Forum slovanskih kultur, Obalnih galerij Piran in Občine Piran s partnerji.

Sodniška komisija – mednarodna zasedba strokovnjakov za muzeje, medije in video produskcijo je izbrala 12 finalistov, razdeljenih v tri kategorije: promocija (oglasi za muzeje, njihove razstave in dogodke), razstave (kratki filmi o stalnih in občasnih razstavah) in pripovedovanje zgodb (kratka video pripovedovanja – dokumentarni filmi, intervjuji, animirana grafika …).

Razglasitev zmagovalcev v vsaki kategoriji bo 31. avgusta 2018 na podelitvi na prostem v Piranu (Slovenija). Poleg omenjenih bo, na podlagi spletnega glasovanja, podeljeno še posebno priznanje občinstva. Za 12 najboljših kratkih filmov je mogoče glasovati na družbenih omrežjih in spletni platormi.

O Museums in Short
Nagrada Museums in Short je bila, v sodelovanju z musil – Muzejem industrije in delavstva, Evropsko muzejsko akademijo, funcaijo Muzejev Brescie in Forumom slovanskih kultur, prvič podeljena leta 2012.

Z nagrado Museums in Short, ki sicer obstaja od leta 2012, podelitve pa so doslej potekale v Brescii, Milanu in Piranu (2017), organizatorji skrbijo za večjo prepoznavnost vloge muzejev v inovativni video produkciji v širši javnosti. Muzeji se lahko za nagrado potegujejo z dokumentarnimi video zapisi, animacijami, oglasi in vizualnimi instalacijami. V arhivu Museums in Short se jih je doslej nabralo že več kot 200.

Scroll to Top