FSK virtualno v ruskem polarnem krogu

domov – nazaj
FSK virtualno v ruskem polarnem krogu

FSK se je na povabilo Regionalne znanstvene knjižnice iz ruskega Murmanska udeležil mednarodne spletne konference. Ta je potekala ob dnevu slovanske pismenosti.

FSK tudi v novi normalnosti nadaljuje z aktivno promocijo kreativnosti slovanskih kultur. Na mednarodnem spletnem srečanju, posvečenem predstavitvi projektov s področja literature, bibliotekarstva in prevajanja, je dr. Andreja Rihter, direktorica FSK, predstavila

delovanje Foruma slovanskih kultur ter njegove ključne aktivnosti, nato pa je sledila predstavitev projektov 100 slovanskih romanov in Pot pisateljic. Direktorica FSK je še posebej poudarila, da je potrebno negovati in poudarjati raznolikost in bogastvo slovanskih jezikov in literatur.

Udeleženci iz Bolgarije, Rusije in Slovenije, med katerimi sta bila tudi predstavnika Zveze ruskih pisateljev, so pokazali veliko zanimanja za oba projekta, navdušila pa jih je tudi pestrost aktivnosti FSK centra v Moskvi, ki jih je na konferenci predstavila njegova vodja Olena Marčenko.

Na konferenci, ki jo je ob dnevu slovanske pismenosti priredila Regionalna znanstvena knjižnica iz ruskega Murmanska je zbrane uvodoma pozdravil guverner Murmanske regije Andrej Čibis. Udeleženci so se poslovili v upanju, da se prihodnje leto ob isti priložnosti srečajo v živo in si skupaj ogledajo rusko arktično pokrajino, ki je bila navdih številnim pisateljem.

Scroll to Top